TersiIap Iapor Kamala Harris sebagai anak pend4tang t4npa izin, TV3 buat permohonan maaf

STESEN televisyen tempatan, TV3, memohon maaf atas kesilapan lap0ran berita yang disiarkan pada Ahad, dengan menyebut Naib Presiden Amerika Syarikat (AS) yang barharu, Kamala Devi Harris sebagai anak perempuan kepada pend4tang t4npa iz1n dari India.

“Merujuk kepada lap0ran Buletin 1.30 semalam (Ahad), kami ingin memohon maaf atas kekhilafan mengenai Naib Presiden Amerika Syarikat, Kamala Harris. Beliau sebenarnya adalah anak imigran pasangan dari Jamaica dan India, dan bukannya seperti yang dilap0rkan.

“Kami kesal dengan kekhilafan mengenai latar belakang belakang beliau,” kata penyampai stesen televisyen itu menerusi lap0ran berita pada Isnin.

Permohonan maaf itu turut dimuat naik menerusi Twitter rasmi mereka.

TV3 turut membuat permohonan di Twitter.

Terdahulu, lap0ran berita TV3 pada Ahad telah menimbulkan kemar4han ramai, sekaligus mendes4k saluran televisyen itu untuk mengemukakan perm0honan maaf.

Sebenarnya ibu Harris, Shymala Gopalan adalah seorang saintis biopervbatan dan telah berhijrah dari India ke AS untuk melanjutkan pelajarannya.

Shymala berumur 19 tahun pada tahun 1958, ketika dia diterima dalam program sarjana dalam bidang pemakanan dan end0krin0l0gi di University of California, Berkeley.

Di universiti yang sama, Shymala bertemu suaminya, Donald J. Harris, seorang pelajar ekonomi Jamaica yang akhirnya menjadi profesor di Universiti Stanford.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook My Metro

Sumber : mstar

Be the first to comment on "TersiIap Iapor Kamala Harris sebagai anak pend4tang t4npa izin, TV3 buat permohonan maaf"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*