Diserbv Puluhan Bot

Dua hari lepas, pelakon Nadzmi Adwa, sempat berkongsi sebuah video seb4k, perpisahan dia bersama isterinya. Difahamkan isterinya, yang dikenali sebagai Ardellaryana akan berangkat ke Sabah menyertai satu badan sukarelawan yang membantu individu-individu yang terkes4n akibat pandem1k Cov1id-19.

Menerusi Instastory Ardellaryan, cukup membuatkan ramai orang seb4k dengan realiti sebenar apa yang terjadi di Sabah. Video tersebut yang berdurasi satu minit 13 saat itu memaparkan Ardellaryan bersama pasukannya yang dikenali sebagai MyFundAction, sedang mengagihkan bekalan makanan kepada mereka yang telah siap sedia menunggu. Bantuan yang diberikan merupakan barangan asas seperti beras, gula dan susu.

Tambahan pula, video tersebut jelas menunjukkan mereka (penerima bantuan) ini sudah ternanti-nanti akan bantuan yang bakal tiba dan berebvt antara satu sama lain. Paling menyed1hkan, apabila bantuan ini disampaikan di atas bot sahaja dan pasukan ini terp4ksa memakai sut peralatan perlindungan diri (PPE) di bawah terik panas matahari bagi memastikan keselamatan diri mereka daripada anc4man vi1rus Covi1d-19.

Selain itu Ardell turut memaklumkan rakan artis, Janna Nick turut memberikan sumbangan kepada dirinya diagihkan kepada mereka yang memerlukan di Sabah.

Tidak berakhir di situ, Ardell turut mendoakan individu-individu yang telah memberikan sumbangan selama ini supaya mendapat ganjaran syurga di akh1irat.

Ardell turut menceritakan perjvangan petugas media TV3, yang sanggup menah4n panas dan terded4h kepada anc4man v1irus Cov1id-19 bagi membawakan berita-berita terkini kepada rakyat Malaysia. Tambahan pula, bantuan yang diberikan bukan di atas darat seperti lazim yang dilakukan, ia dilakukan di laut yang memerlukan tenaga fizikal dan ment4l yang kuat. Apa yang dinampak tak semudah dengan apa yang terjadi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook My Metro

Sumber : KL Press

Be the first to comment on "Diserbv Puluhan Bot"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*